Hulka, braćo, Neverovatnoga, a ne zvona i praporci


Kako da decu zainteresujemo da češće (ili uopšte) odlaze u biblioteku? Možda tako što će te na ulazu u nju da postavite spomenik nekog popularnog junaka iz sveta stripa? Upravo su se na taj korak odlučili u biblioteci u Nortlejku u američkoj državi Ilinois. Pokrenuli su kampanju za prikupljanje sredstava za figuru Hulka visokog 2.7 metara.

Naravno nije im cilj da prikupe donacije samo za spomenik, već i za nabavku nove digitalne opreme, kojom bi osavremenili svoju elektronsku biblioteku i zainteresovali članove da se okrenu digitalnim formama knjiga i stripova.
Između ostalog žele da kupe i 3d štampač.

Organizatori akcije kažu da imaju želju, isto da kao kada se Brus Bener pretvori u Hulka, da se i njihova biblioteka pretvori u nešto bolje i savremenije, ali isto tako i njihovi članovi i korisnici biblioteke.

Žele da podstaknu svoje korisnike da i sami kreiraju svoje stripove, slike, filmove, grafičke radove, obrađuju svoje fotografije… Nadaju se da će im nova digitalna oprema koju žele da kupe od prikupljenih sredstava pomoći u ovome.

Tekst je prvi put objavljen u Bookvaru broj 4, 27. maja 2013.


PROČITAJTE I OVO:  Tribina "Alan Ford - Prvih pedeset godina"