DC otkazao strip o drugom dolasku Isusa Hrista


Izdavačka kuća DC Comics zaustavila je planirano objavljivanje stripa Drugi dolazak koji se, kako sam naziv kaže, bavi drugim dolaskom Isusa Hrista sina jedinca našeg Gospoda.

U stripu Drugi dolazak Isus ponovo dolazi na Zemlju i počinje da, kao cimer, živi sa superherojem Sun-Manom.

I pre nego što je objavljen strip Drugi dolazak se suočio sa brojnim kritikama onih koji smatraju da je ovakvo prikazivanje Sina Gospodovog uvredljivo.

Mark Rasel, kao jedan od kreatora stripa, obećao je kako će strip naći put do novog izdavača naglašavajući da DC neće praviti problema oko autorskih prava.

„Oduvek mi je bio cilj da radim najbolje što mogu na stripovima o stvarima sa kojima sam duboko povezan“, napisao je Rasel na svom Tviter profilu. „Izdavači imaju svoje ciljeve. Nekada se ti ciljevi poklapaju, a nekada ne. U redu je priznati kada se više ne poklapaju i nastaviti svojim putevima.“

Strip je trebalo da izađe 06. marta tekuće godine.

Strip prikazuje Isusa koji se ponovo pojavljuje na Zemlji razočaran i zapanjen onim što vidi da su ljudi načinili od njegovog učenja. Sada, zajedno sa najvoljenijim superherojem na svetu i svojim cimerom Sun-Manom želi da sve uradi baš kako bi trebalo.

Pre nego što je objavljen ovaj strip je izazvao negativne reakcije jer je označen kao „sraman i blasfemičan“, a peticiju za njegovu zabranu potpisalo je 230.000 uvređenih ljudi.

PROČITAJTE I OVO:  Tribina "Alan Ford - Prvih pedeset godina"

„Ovaj bogohulni sadržaj ne bi trebalo tolerisati“, stoji u pozivu za zabranu stripa. „Isus Hrist je Sin Božiji. Njegovu priči ne bi trebalo omalovažavati zarad prodaje stripova.“

Izvor: NY Daily News