Bafi se vraća i u stripu


Bafi se vraća! Nakon što je najavljen početak rada na novoj verziji kultne serije Bafi, ubica vampira sa novim junacima i novom pričom ljubitelje ove serije čekaju još neka prijatna iznenađenja. Naime, uporedo sa serijom radi se i na stripu baziranom na junacima iz serije.

Originalna priča pratila je tinejdžerski život Bafi Samers, devojke koja ubija vampire i bori se protiv zlih sila u svom gradu. Inspirisana je istoimenim filmom, a iz nje se razvila spin-off serija Angel. Serija je bila inteligentna sinteza drame, horora i komedije u kojoj su likovi i ljudski odnosi u prvom planu, a demoni metafore za probleme stvarnog života. Prve tri sezone serije, tokom kojih su naši junaci u srednjoj školi, zasnivaju se na metafori da je srednja škola pakao: razni demoni sa kojima se junakinja suočava obično predstavljaju probleme kakvi su siledžijstvo i vršnjačko maltretiranje, preambiciozni roditelji, beskrupulozni školski treneri, seksualni i ostali predatori.

Rad na stripu nagledaće, zajedno sa svojim kreativnim timom, i tvorac i scenarista originalne serije Džos Vidon. Bafi i njena vesela družina moraće da se suoče, ne samo sa oštrozubm krvopijama koje se kriju u mraku, već i sa pitanjima identiteta i empatije.

Biti tinejdžer u 2019. godini mnogo je opasnije nego nekada i Bafi, Vilou, Zander, Kordelija moraju pronaći način kako da se suoče sa novim problemima i neprilikama.

Kapija koja povezuje naš i demonski svet pojavljuje se ispod škole i oslobađa mračne sile. Bafi i njeni prijatelji, pored suočavanja sa sobom i sa svetom odraslih, moraju da se sukobe i sa ovom zlim silama. Radnja stripa neće biti direktno vezana za seriju tako da će biti veoma interesantno videti u kojim će se pravcima razvijati njihove radnje.

PROČITAJTE I OVO:  Duh ili iluzija? Upoznajte Fuija, četvrtog sestrića Paje Patka

Prvi broj stripa trebalo bi da izađe već 09. januara naredne godine.

Izvor: Bookstr