Nova knjiga o Hariju Poteru pod zaštitom tajnih službi


Uobičajeno je da agenti britanske tajne službe brinu o stvarima koje se tiču nacionalne bezbednosti, ali se takođe staraju da u javnost ne „procuri“ nijedan deo nove knjige o najpoznatijem čarobnjaku na svetu, čije objavljivanje nestrpljivo očekuju milioni obožavalaca širom planete – piše RTS.

Nekoliko meseci pre objavljivanja osmog dela knjige Džoane K. Rouling, „Hari Poter i ukleto dete“, izdavač Najdžel Njutn dobio je neočekivani telefonski poziv.

„Sećam se da sam dobio poziv od britanske službe GCHQ. Hteli su da me obaveste da su otkrili prevremenu kopiju knjige na internetu. Pitao sam ih da mi pročitaju jednu stranicu knjige pre nego što sam shvatio da je kopija lažna“, istakao je Njutn u intervjuu za australijski Ej-Bi-Si.

Njutn je osnivač izdavačke kuće knjiga o Hariju Poteru „Blumsberi“ (Bloomsbury), a agente je opisao kao „dobre momke“.

Portparol britanske tajne službe naveo je da „neće komentarisati njihovu odbranu protiv mračnih veština“, a kao što svaki poznavalac knjiga o mladom čarobnjaku vrlo dobro zna, Odbrana od mračnih veština je jedan od predmeta koji se izučava na Hogvortsu.

Novi roman o avanturama slavnog čarobnjaka „Hari Poter i ukleto dete“, naći će se 31. jula u knjižarama dan nakon svetske premijere istoimenog pozorišnog komada u Londonu.

Knjige o Hariju Poteru doživele su planetarni uspeh s više od 45 miliona prodatih primeraka širom sveta. Ekranizacija romana doživela je takođe rekord s više od sedam milijardi dolara zarade.

Izvor: Art-Anima


PROČITAJTE I OVO:  Finčer pravi rok operu "Borilački klub"