Druženje sa piscima na štandu Lagune u subotu 31. oktobra


Laguna, Hala 1, 12.00: Vedrana Rudan, „Zašto psujem “

Laguna, Hala 1, 13.00: Marko Šelić Marčelo, „Zajedno sami“

Laguna, Hala 1, 14.00: Lazar Ristovski, „Jednostavne priče“

Laguna, Hala 1, 15.00: Vuk Drašković, „Isusovi memoari“

Laguna, Hala 1, 16.00 – 18.00: Jelena Bačić Alimpić, „Kazna za greh – Noć kada su došli svatovi“

Laguna, Hala 1, 18.00: Žarko Jokanović, „Nada Budisavljević: moja sestra Jovanka Broz“

Laguna, Hala 1, 19.00: Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović, „Kainov ožiljak“

Delfi, Hala 4, 15.00: Marko Vidojković, „Bog ti pomogao“

Delfi, Hala 4, 16.00: Lazar Ristovski, „Jednostavne priče“

Delfi, Hala 4, 17.00: Vuk Drašković, „Isusovi memoari“

Vedrana Rudan potpisivaće svoju knjigu „Zašto psujem“ od 12 sati. Zbirka tekstova najpopularnije blogerke u regionu govori o ženama, muškarcima, deci, Hrvatskoj i životu, i čemu oni služe. Ona obožava da nasrne na tabue koji nas sprečavaju da slobodno mislimo i jasno vidimo, pa čak ako ponekad i pretera, nepogrešivo razotkriva licemerje, šovinizam, primitivizam, zlostavljanje… jednom rečju, nepravdu. Proverite i vi zašto su ovi tekstovi Vedrane Rudan najčitaniji u regionu, a njena stranica pregledana više od 10 milona puta.

Sedam godina nakon prvog izdanja, pet godina nakon pozorišne premijere, na zahtev brojnih čitalaca „Zajedno sami“ Marka Šelića Marčela ponovo pred vama. Roman „Zajedno sami“ na poseban način, duhovito ispričanom pričom, obnavlja prastaru misao da čovek, bio kralj ili prosjak, do istine o sopstvenom životu dolazi na međi svetova, u času prelaska na onu stranu. Marčelo će svoje knjige potpisivati od 13 sati.

„Jednostavne priče“ su zbirka priča velikog srpskog glumca Lazara Ristovskog, koje je pisao poslednjih desetak godina. Ove priče su sećanja, uspomene, priče o malim ljudima koji ravnopravno čine deo velikog kosmosa. Junaci priča imaju svest o sebi, ali nisu jači od sudbine koja im je pisana. Iz priča Lazara Ristovskog izbija empatija prema običnim ljudima, humor, poznavanje ljudskog roda i svoje sredine, a pisac ima i smisao za obrt. Lazar Ristovski će se sa svojim čitaocima družiti na štandu Lagune od 14 sati i od 16 sati na štandu knjižara Delfi u Hali 4.

PROČITAJTE I OVO:  Predstavljanje radionice kreativnog pisanja - BAZA

U 15 sati na štand Lagune dolazi Vuk Drašković koji će ovom prilikom potpisivati knjigu „Isusovi memoari“, svojevrsni nastavak Draškovićevog kultnog romana „Nož“. Hromi fotoreporter Veljko Vujović, kome je nadimak Ćopavi Isus, kamerom i perom svedoči o smrti Jugoslavije, o starim i novim mržnjama, novim zločinima i zločincima. Iako Vuk Drašković zapravo pripoveda o tome koliko su običnim ljudima nevolju i tragediju, u različitim vremenima, naneli ideološki sukobi i huškačke politike bilo kog predznaka, malo je onih koji nisu ogrezli u isključivosti i stereotipima tih podela, čak i kada se za njih izgube istorijski i ličini razlozi.

Od 16 do 18 sati sa svojm čitaocima družiće se Jelena Bačić Alimpić. Na ovogodišnjem Sajmu knjiga Jelena se predstavlja novim romanom „Kazna za greh – Noć kada su došli svatovi“ koji predstavlja prvi deo trilogije „Kazna za greh“. „Noć kada su došli svatovi“ je uzbudljiva saga o sudbini dve porodice s početka 20. veka, staleškoj podeli, varoškim i vlastelinskim sudbinama i tajnama neobičnih likova čije se sudbine prepliću i sudaraju. Ovo je priča o zabranjenoj ljubavi.

„Nada Budisavljević: moja sestra Jovanka Broz“ Žarka Jokanovića na neki način je nastavak autentične Jovankine ispovesti objavljene u prethodnoj Jokanovićevoj knjizi „Jovanka Broz – Moj život, moja istina“. Ovo je Nadina priča o njenoj sestri Jovanki Broz, o njenim najintimnijim trenucima, kako u vremenu uspona, tako i u vremenu njenog pada i izolacije. Ovo je priča i o Titu, koga je doživljavala kao oca, priča o njihovom zajedničkom životu, o jednom vremenu, o mnogim ljudima. Žarko Jokanović će potpisivati svoju knjigu na Laguninom štandu od 18 sati.

Dva najčitanija domaća pisca mlađe generacije Dejana Stojiljkovića i Vladimira Kecmanovića, autori bestselera „Konstantinovo raskršće“ i „Top je bio vreo“, zajedno su napisali „Kainov ožiljak“. Na štandu Lagune oni će svoje knjige potpisivati od 19 sati. Na ovogodišnjem Sajmu, pored zajedničke knjige, Vladimir Kecmanović predstavlja i roman „Osama“ a Dejan Stojiljković zbirku priča „Kišni psi“.

PROČITAJTE I OVO:  Novi roman Davida Grosmana

„Osama“ je potresna priča iz bratoubilačkog rata devedesetih, priča o moćnicima i žrtvama.

„Kišni psi“ su knjiga-mozaik satkana od delova mogućih i nemogućih svetova. Junaci su Ivo Andrić, Nemanja Lukić (iz Konstantinovog raskršća), Danilo Kiš…Neobična priča u kojoj se mešaju fantazija i istorija.

Prijatelj Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Nescafé, Dr.Oetker, Tvojih 5 minuta, Henkel, ESI, Bioten, Diva, Coca-Cola, Maginus, Gigatron, Grand Motors, Bambi, Pino Toys, Grand Casino.

Na ovogodišnji Sajam knjiga pisci Lagune će stizati ekskluzivnim vozilom Grand Motorsa, modelom Ford Kuga.