Vili Vonka u novom filmu


Najbolji poslastičar na svetu i vlasnik fabrike čokolade iz knjiga Čarli i fabrika čokolade i Čarli i veliki stakleni lift Roalda Dala dobija svoj novi film.

wonkoff-blog-jpg_171001Iza ovog projekta stoje producent filmova o Hariju Poteru Dejvid Hejman i scenarista filma Tajni život kućnih ljubimaca Simon Rič.

Film neće biti nova adaptacija jedne od dve knjige u kojima se pojavljuje ovaj junak već sasvim originalno ostvarenje čija će radnja biti fokusirana na njegov raniji život. Ipak, ovo neće biti priča o Vilijevom poreklu.

Čarli, koji je u originalnim knjigama osvojio zlatnu kartu za posetu fabrici čokolade, nije planiran kao jedan od junaka filma. Ostavljena je mogućnost da se pojavi u, eventualnim, nastavcima filma.

Poslednji glumac koji je tumačio ulogu Vilija Vonke bio je Džoni Dep u blokbasteru Tima Bartona iz 2005. godine. Originalni Vili Vonka bio je Džin Vajlder koji ga je igrao u filmskoj adaptaciji iz 1971. godine. Vajlder je ovog avgusta preminuo u 83. godini života. Ko će biti novi Vili Vonka još uvek nije odlučeno.

Izvor: The Guardian


PROČITAJTE I OVO:  Muzej Čarlsa Dikensa u Londonu se priprema za Božić