Svečano otvaranje pozorišne sezone SNP-a


Otvaranje sezone jedan je od najlepših i najznačajnijih događaja u životu jednog pozorišta.

Ovu, 156. sezonu, Srpsko narodno pozorište otvoriće u saradnji sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom koji otvara svoju 6. sezonu.

U petak 23. septembra održaće se svečani Gala koncert koji se izvodi na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu.

Dirigent, Sajmon Robinson, gost iz Velike Britanije/ Slovenije, vodiće prvi deo koncerta koji izvode Vojvođanski simfoničari, a na programu su dela Zorana Mulića, Mendelsona, Šostakoviča.
Drugim delom koncerta dirigovaće Aleksandar Kojić, dirigent SNP-a, a na programu su operska dela kojima se obeležava 400 godina od smrti Vilijama Šekspira. Arije operskih ostvarenja Verdija, Gunoa i Bernštajna, čuvenih kompozitora koji su inspiraciju nalazili u Šekspirovim delima (Magbet, Otelo, Falstaf, Romeo i Julija), a izvode ih solisti Opere SNP-a: Svitlana Dekar – sopran, Darija Olajoš Čizmić – sopran, Jelena Končar – mecosopran, Igor Ksionžik – tenor, Branislav Cvijić – tenor, Nebojša Babić – bariton, Vasa Stajkić – bariton, Goran Krneta – bas i Nikola Kitanovski – tenor (kao gost iz Beograda).
Učestvuju Hor i Orkestar Opere SNP-a i Vojvođanski simfonijski orkestar. Hor priprema Vesna Kesić Krsmanović, koncertmajstori Vladimir Ćuković, Sergej Šapovalov.
Program će trajati oko 110 minuta s pauzom.


PROČITAJTE I OVO:  Premijera predstave "Koštana"