Režiser filma „Tor – Ljubav i grom“ otkriva budućnost Herkula u Marvelovim filmovima


Režiser Taika Vaititi spekuliše o budućnosti Herkula koga smo videli u završnoj sceni filma „Tor – Ljubav i grom“

Nakon što se američki glumac Bret Goldštajn pojavio u ulozi junaka grčkih mitova Herkula u završnoj, postkredit, sceni filma Tor – Ljubav i grom krenule su spekulacije o tome kada ovog junaka možemo očekivati da vidimo u nekom od sledećih Marvelovih filmova.

Režiser Taika Vaititi je rekao kako ovaj junak otvara čitav nov spektar mogućnosti u Marvelovom filmskom univerzumu, ali da sam Vaititi  neće biti deo svega toga. Iako se pojavio u završnici filma koji je režirao, Vaititi nije ni znao da je Herkul junak Marvelovih stripova.

„Nisam ni znao da je to lik u Marvelu, ali očigledno jeste“, rekao je Vaititi. „To je dobro. Ovo otvara sasvim novu stvar, na koju nisam pozvan i neću biti prisutan, ali sam srećan zbog svih koji vole grčke bogove.“

Goldštaj se pojavljuje u ulozi Herkula u trenutku kada vrhovni bog Zevs, koga tumači Rasel Krou, zaključuje kako više niko ne poštuje grčke bogove i kako su oni postali šala. Ovo otvara mogućnost da u narednim filmovima Herkul bude negativac koji se suprotstavlja Mervelovim herojima.

I dalje zvanično nije poznato šta će se dešavati sa Herkulom u filmovima. U stripovima se nekoliko puta sukobljavao, ali i udruživao sa Torom. Herkul je prikazan kao biseksualac, a u alternativnim univerzumima bio je u odnosima sa muškim superherojima, a neke priče ga povezuju i sa Vulverinom.

Znamo da će Marvelov filmski univerzum uskoro početi da se otvara i za mutante, među kojima se nalazi i Vulverin, tako da će možda ovo biti pravac u kome će se priča u budućnosti i odvijati.

Glodštajn ne zna kakva sudbina čeka lika kojeg je tumačio u filmu.

„Iskreno, ne znam ništa“, rekao je na premijeri filma. „Sve što znam je ono što sam snimio tog dana i to je to. To bi moglo biti to. Zabavne tri sekunde.“

Vaititi je otkrio i da ideja da Gloštajn glumi Herkula nije potekla ov njega, već da ju je dao lično predsednik Marvel studija Kevin Fajgi.

Moguće je da će se više znati u septembru, na događaju koji je Marvel i ranije koristio da otkrije svoje buduće projekte i naslove predstojećih filmova.

Izvor: CBR