Još jedan doprinos sportskoj literaturi u Srbiji. Mladi pisac Dušan Vejnović napisao je prvi srpski roman o fudbalu “Jako i nikome”.

“Čudan način dodavanja – jako i nikome”, rekao je svojevremeno sportski komentator Zvonko Mihajlovski, komentarišući jednu fudbalsku utakmicu. Taj komentar ušao je u antologiju. Kao i mnogi drugi, koje su izrekli on i njegove kolege.

Inspirisan tim antologijskim citatom, mladi pisac Dušan Vejnović (rođen u Somboru 1981. godine) seo je i napisao prvi srpski roman o fudbalu – “Jako i nikome”.

Glavni junak romana, afrički fudbaler Valter Benjamin, svoju karijeru započinje kao istinski talenat u rodnom Kamerunu, a završava je u vojvođanskom drugoligašu. Vejnovićev roman prvi put se u srpskoj književnosti bavi tragičnim aspektima savremenog fudbala, razotkrivajući ulogu kapitala i predstavljajući mlade ljude kao robu u jednom okrutnom sistemu.

Knjiga je objavljena u štampanom i u elektronskom obliku (mobi, epub, apk), i moguće ju je čitati na svim tipovima elektronskih čitača.

Izvor: Mondo

Comments

comments

Related Posts