Promocija putopisne knjige “Pisma iz Južne Amerike”


U četvrtak, 05. septembra sa početkom u 19 časova u Poletu (Cetinjska 15) biće održana promocija putopisne knjige “Pisma iz Južne Amerike” Roberta Dacešina.

O ovoj promociji autor kaže: “Robert Dacešin stiže u Beograd da promoviše svoju prvu putopisnu knjigu “Pisma iz Južne Amerike” napisane nakon tromjesečnog putovanja ovom zemljom.

Ali ovo nije samo knjiga o mjestima koja se tamo mogu vidjeti. Ovo je knjiga o ljudima. O uzavrelom asfaltu i tropskim džunglama. Potrudio sam se da ti svaku zemlju u kojoj sam boravio predstavim na najrealniji mogući način, uzimajući u obzir mišljenja ljudi kod kojih sam odsjedao, trudeći se da stvorim jednu objektivnu sliku svega onoga što se dešava. Sve o čemu ćeš čitati zaista se desilo. Ali isto tako hoću da znaš kako ova knjiga nije posvećena samo putovanjima. Govorim u njoj i o nekim drugim stvarima. Ljubavi. Zahvalnosti. O snovima koji se ostvaruju kad nešto onako baš jako i bez imalo sumnje poželiš. O istinski bitnim stvarima u životu.

Inače, magistrirao sam ekonomiju na ekonomskom univerzitetu u Bratislavi, Slovačkoj, a već nekoliko godina se bavim digitalnim marketingom. Pokrenuo sam mnogo vlastitih projekata, poput najčitanijeg putopisnog bloga u BiH (Rio priče sa putovanja), prvog interaktivnog turističkog vodiča za grad (Travel mapping), dugo godina radim kao međunarodni teniski sudija gdje sam imao priliku da sudim Nadalu, Mareju, Berdihu, Monfisu i mnogim drugim igračima iz svijeta tenisa, Pored toga, govorim 5 stranih jezika (engleski, španski, portugalski, italijanski i slovački), a dobio sam i nagradu grada za doprinos razvoju turizmu i sportu u Banjaluci.”


PROČITAJTE I OVO:  Aleksandra Filipović: "Do prve knjige vodili su predan rad i učenje"