Premijera predstave o Delijama


Student režije i glume Uroš Novović postavio je komad u ruševine stare fabrike, gde nam je približio svet momaka iz beogradskih predgrađa koji ne propuštaju derbije

U noći kad se Crvena zvezda borila protiv Sasuola za plasman u plej-of rundu Lige Evrope, u KPGT je odigrana ispitna predstava „North Force“, koja se bavi navijačima najvećeg srpskog kluba.

Student režije i glume Uroš Novović postavio je komad u ruševine stare fabrike, gde nam je približio svet momaka iz beogradskih predgrađa koji ne propuštaju derbije, a na severu Marakane imaju ugled stečen u tučama protiv partizanovaca i policije.

– Navijači su država u državi. Mi nismo huligani – samo su neke od parola koje smo čuli sa scene.

Glumac Predrag Vasić predvodio je mlade studente Marka Panajotovića, Jovana Zdravkovića, Nikolu Petrovića, Magdija el Asraga, Igora Markovića, Pavla Grebenara, Luku Pavlovića, Jovana Bulata i Nemanju Petrića, koji su sat vremena na zanimljiv način pričali istoriju voljenog kluba i sudbine mladih ljudi za koje je Zvezda važnija i skuplja od života.

Prvoj premijeri u novoj sezoni prisustvovali su profesor Ljubiša Ristić i autor teksta Milena Bogavac, koja je dramu napisala pre 16 godina, kad je još bila student FDU.

Izvor: Kurir


PROČITAJTE I OVO:  Kišov "Čas anatomije" u Srpskom narodnom pozorištu