Foto: Freepik

Neodoljiva priča o preživljavanju, prijateljstvu i hrabrosti


Zanosna istorijska priča „Vučja jazbina“ Elodi Harper neodoljivo je i živopisno delo izgrađeno na temelju hrabrosti i čežnje za slobodom.

Amara je nekada bila voljena kći, sve dok očeva smrt nije i nju i majku bacila u nemaštinu. Sada je robinja u ozloglašenom bordelu u Pompejima, čijeg vlasnika prezire. Oštroumna, domišljata i snalažljiva, Amara je prinuđena da skriva svoje talente. Trenutno njena jedina vrednost počiva u žudnji koju ume da razbudi u drugima.

Međutim, Amarin duh nije ni izdaleka slomljen. Danju šeta ulicama sa ostalim ženama iz Vučje jazbine i pronalazi utehu u smehu i zajedničkim snovima. Jer ulice Pompeja vrcaju od mogućnosti. Na njima čak i najniži rob može sebi da preokrene sudbinu. Amara je naučila da u tom gradu sve ima svoju cenu. Ali koliko će nju stajati sloboda?

S radnjom postavljenom u jednu pompejsku javnu kuću – lupanar – „Vučja jazbina“ je roman u kom se iznova pišu životi predugo zapostavljanih žena.

PROČITAJTE I OVO:  Književni tango smrti kao nikada pre
PROČITAJTE I OVO:  Svetislav Basara u krevetu sa Tomasom Bernhardom

„Vučju jazbinu“ možete naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.