Konkurs za kratki strip „Kragujevački pobednik”


„Svet stripa” šestu godinu zaredom raspisuje konkurs za kratki strip „Kragujevački pobednik”. Konkurs je potpuno otvoren po pitanju teme i žanra, kao i tehnike i stilskog izraza. Pravo učešća imaju autori svih uzrasta. Rad može biti delo jednog autora ili više njih, a jedan autor može predati više radova u obimu od jedne do osam tabli (strana).

Uz radove, autori obavezno treba da pošalju i svoju biografiju ili, ako je više autora radilo na stripu (crtež, scenario, kolor…), biografiju svih autora pojedinačno, po sledećim stavkama: funkcija autora (crtež, scenario, kolor…), ime i prezime, datum i mesto rođenja, adresa stalnog boravka, broj mobilnog ili fiksnog telefona, adresa elektronske pošte, naziv rada, tehnika i godina nastanka dela.

Pobedniku konkursa darivaće se plaketa „Branko Plavšić“, diploma „Kragujevački pobednik” i nagrade sponzora, a odluka o pobedniku biće saopštena u nedelju 3. jula na Međunarodnoj strip konferenciji „Kragujevac komik kon” u kragujevačkom Domu omladine, kada će biti organizovana izložba odabranih radova.

Po okončanju konkursa, najbolje ocenjeni radovi biće objavljeni u strip reviji „Kiša”.

Zainteresovani autori svoje radove mogu poslati do ponedeljka 27. juna, i to u digitalnom formatu, u rezoluciji od 300 dpi i većoj, na adresu svetstripa@gmail.com ili poštom na adresu: „Svet stripa”, Branka Paraća 1a, 34000 Kragujevac. Poslati radovi se ne vraćaju.


PROČITAJTE I OVO:  Saopštenje Srpskog PEN centra povodom problema Grafičkog kolektiva i Doma kulture „Studentski grad“