Kasandra Kler je pisala priče o gej Hariju Poteru


Kasandra Kler je američka spisateljica horor-fantastike za omladinu. Najpoznatija je po serijalu Instrumenti smrti. Ovaj serijal dobitnik je mnogobrojnih književnih nagrada za mlade, a knjige koje mu pripadaju postale su bestseleri koje su doživele filmske i televizijske adaptacije.

Kada se uzme u obzir uspeh koji je postigla ovim serijalom pravo je čudo što njeni rani radovi nisu postali tako popularni. Kada se kaže “njeni rani radovi” misli se na homoerotske avanture Harija Potera.

Kasandra Kler je započela svoju književnu karijeru tako što je pisala fan fikciju pod nazivom Drako Trilogija u kojoj se Drako Malfoj udružuje sa Harijem Poterom i njegovim prijateljima.

Ono što je najvažnije za ovu trilogiju jeste da je Drako kul, seks i i da nosi kožne pantalone. Ova fan fikcija je bila toliko popularna da je inicirala poseban podžanr koji se, sasvim originalno, zvao Drako u kožnim pantalonama.

Do kraja priče Hari i Drako su postali veoma bliski tako da je priča dobila homoerotsku dimenziju. Dosta ljudi je primetilo kako je njihov odnos mnogo više od običnog prijateljstva.

Možda i deluje čudno što je čuvena književnica svoju karijeru započela tako što je pisala fan fikciju o gej vezi između Harija Potera i Daka Malfloja. Međutim, postoje ozbiljne tvrdnje kako su i Instrumenti smrti zapravo samo njena adaptacija ove homoerotske priče.


PROČITAJTE I OVO:  Spaljivanje knjiga - svetsko, a naše (21. vek)