Potpisan ugovor o saradnji između izdavačke kuće Laguna i Beogradskog dramskog pozorišta


Izdavačka kuća Laguna i Beogradsko dramsko pozorište (BDP) potpisali su Ugovor o strateškoj saradnji i tako na obostrano zadovoljstvo započeli saradnju. Ugovor su potpisali osnivač i vlasnik Lagune Dejan Papić i direktor BDP-a Jug Radivojević.

Početak strateške saradnje konkretno je vezan za produkciju predstave „Idiot“ Fjodora Dostojevskog, čiju dramatizaciju potpisuje Lagunin pisac Vladimir Tabašević, a režiju Ivica Buljan. Premijera predstave zakazana je za 30. decembar.

Podsetivši da su na repertoaru BDP-a predstave „Kad su cvetale tikve“ Dragoslava Mihailovića i „Tiho teče Misisipi“ Vladimira Tabaševića, rađene po romanima čiji je izdavač Laguna, direktor pozorišta Jug Radivojević je istakao da će kruna saradnje biti „Idiot“, čije je novo izdanje objavljeno pre izvesnog vremena u Laguni.

„Nastavljamo sa idejom da najbolji idu uz najbolje, Laguna i BDP kao najbolji u svojim delatnostima. Očekujemo da ćemo ostvariti vezu između članova Laguninog kluba čitalaca i naših posetilaca, da će pozorišna publika čitati, a Lagunina gledati predstave“, naveo je Radivojević zahvalivši vlasniku Lagune na spremnosti da investira u zajednički projekat.

Dejan Papić, osnivač i vlasnik Lagune, rekao je da mu je čast što je Laguna dobila poziv da se uključi u jedan ovakav projekat i time započne stratešku saradnju sa BDP-om, u kojoj je ovo samo prvi korak.

„Saradnje je svakako bilo i pre, mada se odvijala prirodno, sama po sebi, ali od sada to će biti malo više struktuirano, sa mnogo više rezultata. Beogradsko dramsko pozorište i Laguna su na istoj misiji širenja kulture. To uspešno radimo, i bez pomoći sa strane zapravo pokazujemo da sopstvenim snagama može mnogo toga da se uradi i izvede ukoliko imate kvalitet koji možete da ponudite i koji može da privuče čitaoce ili pozorišnu publiku“.