Kako objaviti knjigu


Svi vi pisci i umetničke duše koje povremeno neobavezno piskarate ste se sigurno nekada zapitali: Kako objaviti knjigu?Iako može delovati mnogo sigurnije da svoje delo podelite sa svetom uz pomoć tradicionalne izdavačke kuće zato što gotovo sav rizik vezan za prodaju knjige prebacujete na izdavača, to nije nimalo lak zadatak. S obzirom na ne tako dobre ekonomske prilike u Srbiji poslednjih godina, sve manje ljudi kupuje knjige, zbog čega se izdavači najčešće opredeljuju za pisce sa već izgrađenom i proverenom publikom, tek povremeno rizikujući sa nepoznatim i neafirmisanim autorima. Ukoliko se odlučite za ovaj put, budite spremni na brdo negativnih odgovora, odbijanja i zatvaranja vrata što nije nimalo lako primiti, i što vas može pokolebati i naterati vas da odustanete od svog sna.

Takođe, ukoliko odlučite da sami štampate svoju knjigu, to će vas koštati minimum hiljadu evra što nije nimalo mali novac.

Zamislite onda situaciju da možete objaviti svoje delo za deset puta manje novca.

Ne, to nije san. Ne, to nije šarena laža.

To je sve popularniji način objavljivanja knjiga, a zove se digitalno izdavaštvo.

Uz pomoć digitalnog izdavača kakve su Digitalne Knjige vaš san može postati realnost jer možete objaviti knjigu u nekoliko prostih koraka za samo €99.

Ova cena uključuje:

  • Uredničko čitanje, ako vaša knjiga nije ranije izdavana,
  • Konvertovanje vaše knjige u elektronski format,
  • ISBN broj, tj. međunarodni standardni knjižni broj,
  • Distribuciju vašeg dela na sve najveće onlajn prodavnice kao što su Google Play i iTunes,
  • Izveštaje o prodaji (koji vam stižu svakog meseca, ali koje i vi možete u svakom trenutku proveriti uz svoj mejl i šifru),
  • Maksimalno 30 grafičkih elemenata, što je više nego dovoljno da unesete živost i boju u vaše delo.
PROČITAJTE I OVO:  Aleksandra Đurić Bosnić: Ljosa u zemlji nepresušnih paradoksa

Pored mnogostruko manje cene objavljivanja knjige, elektronsko izdavaštvo ima još mnogo prednosti u odnosu na tradicionalne izdavačke kuće.

Pre svega, ogromna je razlika u zaradi svakog autora.

Ukoliko se odlučite za tradicionalnog izdavača, dobićete tek oko 10% od svake prodate knjige. Međutim, ukoliko objavite knjigu uz pomoć Digitalnih Knjiga, dobićete čak 50% od svakog prodatog primerka, bez ikakvih skrivenih troškova.

Pored toga, vi imate potpunu kreativnu kontrolu nad svojim delom i možete ga menjati i uređivati kako vam je volja, što takođe važi i za korice, a što obično nije slučaj kod tradicionalnih izdavača kojima prepuštate većinu kreativne kontrole i nezavisnosti pošto svaka objavljena knjiga mora pratiti određeni stil i biti u saglasnosti sa izdavačkom politikom.

Naravno, Digitalne Knjige nude i dodatne pakete kao što su Marketing, Izrada korica i Štampa malih tiraža knjiga, Lektura i korektura ukoliko želite da vaše delo izgleda što bolje i bude što uspešnije.Sve što vi treba da uradite jeste da se registrujete na veb sajtu Digitalne Knjige, pošaljete rukopis u Word formatu i kroz par nedelja vašu knjigu će videti ceo svet!

Nadamo se da smo vam odgovorili na pitanje kako objaviti knjigu, za više informacija posetite blog.