Dirljiva i duhovita priča „Sto dana sreće“ Fausta Bricija od četvrtka u prodaji


„Sto dana sreće“ Fausta Bricija, bestseler u Italiji, preveden i objavljen u više od dvadeset zemalja, od četvrtka, 26. marta, naći će se u prodaji širom Srbije, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi. i www.laguna.rs.

Priča o čoveku koji kada shvati da mu je preostalo sto dana života pokušava to vreme da iskoristi na najbolji mogući način.

Sklonog ljubavnim avanturama, nesavršenog ali šarmantnog Luča Batistinija žena je izbacila iz kuće. Sada spava u skladištu poslastičarnice svoga tasta. Život mu se ne bi umnogome ni promenio da nije saznao da je oboleo od oblika raka koji ne može da se leči. Tako počinje poslednjih sto dana Lučovog života u kojima se mora pobrinuti za porodicu, vratiti ljubav svoje žene (koju voli za života ali će je voleti i kada ih smrt rastavi), i s mnogo poleta uživati u svakom preostalom trenutku. U ovoj kratkoj životnoj avanturi, razdraganoj i razmahanoj više nego ikada pre, Lučo će pomoći svom beznadežno romantičnom tastu udovcu da ponovo pronađe ljubav, otkriti istinsku vrednost starih prijatelja i steći neke nove, i pre svega, postaće čovek kakav je oduvek trebalo da bude.

U sto gotovo epigramskih poglavlja – po jedno za svaki preostali Lučov dan na ovom svetu – „Sto dana sreće“ će vas obradovati poput slasne, vruće, čokoladne krofne s jutarnjom kafom. Ponekad pomalo setan, ponekad vrtoglavo zabavan i duhovit, ovaj roman nas podseća na one vrednosti koje su nam najvažnije i na beskrajnu dragocenost života.


PROČITAJTE I OVO:  Konkurs za stipendiju Ukrštene umetničke rezidencije iz oblasti stripa