Vojvođanska turneja Srđana V. Tešina


Nakon promocije knjige Priče s Marsa u vršačkoj „Tački susretanja“, predstavljanje aktuelne kolekcije priča Srđana V. Tešina nastavlja se 21. jula u Kulturnom centru Pančeva i 23. jula u Gradskoj biblioteci „Karlo Bijelicki“ u Somboru.

Tešinovu knjigu će u Pančevu predstaviti književnik Nemanja Rotar, dok će u Somboru, u okviru programa „Letnje večeri za priču“, sa autorom Priča s Marsa razgovarati književnica Nada Dušanić i direktor Biblioteke Vladimir Jerković. Obe književne večeri počinju u 20 časova.

Priče iz knjige Priče s Marsa nalaze se u više antologija savremene srpske priče, a jedna od njih uvrštena je u prestižnu Antologiju najbolje evropske priče koja izlazi u SAD.

Priče s Marsa donose dvadeset tri kratke proze izuzetne uzbudljivosti i kritičke snage, napisane u duhu flash-fiction, o svakodnevici i zločinima, napetostima i konfliktima, tajanstvenim nestancima i bizarnim događajima, krimi zapletima i nesvakidašnjim preokretima u delu grada zvanom Mars. Oblikovane kao snažna i provokativna urbana crna hronika naših dana, nove priče Srđana V. Tešina postavljaju pred čitaoca pitanja na koja on ne može izbeći odgovor. Otuda se može kazati kako je ova knjiga upečatljiva povest o tome kako smo sopstveni život pretvorili u Mars.
Kritika je ocenila da su Priče s Marsa „efektna i beskompromisna stvar“ i „odlična knjiga priča koje su dinamične, neočekivane, lude, uvrnute“, dok književnica Jelena Lengold zaključuje kako je posredi „potpuno fascinantna knjiga, čita se u dahu i ostavlja vas negde između suza i smeha“.


ČITAJTE  Dve Nagrade Neven izdanjima Kreativnog centra