Pod vedrim nebom pored Dunava u Beču održano je, uz podršku odbora SPKD Prosvjeta u Austriji, veče poezije i proze pod nazivom Mladi pisci pod zvezdama.

Radi se o letnjem izdanju projekta Veče mladih pisaca na kom mladi, neafirmisani pisci imaju priliku da predstave svoje radove, a ljubitelji književnosti pročitaju ili izvedu neke od najlepših radova poznatih svetskih autora.

Srđan Mijalković, predsednik Prosvjete, izrazio je zadovoljstvo što ima mlade talentovane saradnike koji rade na očuvanju kulturne baštine.

Pored lepog Dunava, uz magične zvuke gitare, publika je uživala u stihovima o slobodi, sreći, ljubavi, tugi, dok su pojedini učesnici odlučili da izrecituju neke od najlepših dela domaće i svetske književnosti.

Nastupili su i plesači salse među kojima je bilo nekoliko mladih bečkih pisaca.

Za sve prisutne su bila pripremljena brojna iznenađenja, poput kolača uz koji je svaki posetilac dobio svitak sa citatom poznatog autora.

Miljan Milunović, mladi pisac i osnivač škole salse u Beču, rekao je da se rado pridružio ovom projektu jer se radi o kreativnom okupljanju talentovanih ljudi koja doprinose kulturološkom razvoju mladih u dijaspori.

– Svetiljke na travi, zvuci gitare pomešani sa zviždukom vetra, spektar plesnih pokreta i magija reči talentovanih pisaca su ono što najbolje može okarakterisati ovaj događaj. Ponosna sam što smo ovako divne ideje uspeli da pretvorimo u realnost i što će se naši stihovi nošeni vetrom rasplinuti mnogo dalje od bečkog Dunavskog ostrva – poručila je prof. Vesna Špirić, organizatorka i mladi bečki pisac.

Izvor: Vesti-online

Comments

comments

Related Posts