U prodaji tetralogija Vanje Bulića koja je obeležila devedesete


Četiri romana u jednoj knjizi!

Jedan od najpopularnijih srpskih pisaca Vanja Bulić godinama je pisao o vremenu kada su odrasli podetinjili a deca odrasla. Svoj celokupan spisateljski rad o najpogubnijim godinama za Srbe u istoriji predstavio je u knjizi „Devedesete“.

„Lepa sela lepo gore“, „Ratna sreća“, „Zadah belog“ i „Crvena kibla“ idealan su prikaz tog vremena.

„Lepa sela lepo gore“ je povest sazdana od slika, bez morbidnih opisa i jezičkih egzibicija, koja najkraćim putem stiže do čitaočevih emocija. Njeni junaci nisu psi rata, već zanatlije, profesori, penzioneri, studenti, poneka usijana glava, ali svi ljudi od deset prstiju koje je usud rata sveo samo na jedan – onaj na obaraču. Ovo je i knjiga o njihovim nastojanjima da podnesu rat kao što se podnosi bolest od koje se malo ko izleči.

„Ratna sreća“ je roman o Srbiji u vreme povratka sa ratišta i prilagođavanja ratnika na život u miru, priča o ratnim profiterima koji su u rat krenuli kao golje a vratili se kao bogataši naučeni da se bave biznisom po ratnim pravilima: nasilno, prevarama, u duhu novog morala i nestanka starih normi ponašanja…

„Zadah belog“ je slika posrnuća jedne porodice u koju, nošena krilima rata, ulazi droga. Knjiga je inspirisana istinitim događajima, kada je droga mogla da se kupi iza svakog kioska na ulici, a njeni glavni junaci su žestoki momci sa beogradskog asfalta i povratnici sa ratišta. Lažni moral ulice i lažni patriotizam upotpunjuju poslovi iza kojih ostaju leševi uglavnom mladih ljudi, nespremnih da se uhvate u koštac sa izazovima jednog turbulentnog vremena.

„Crvena kibla“ je žestoka priča o nuklearnom lobiju u Srbiji, koji pokušava da svetskim moćnicima za veliki novac ustupi prostor za skladištenje nuklearnog otpada. Prva knjiga u Srbiji o nuklearnoj mafiji sa uporištem u podzemlju, policiji i vrhu vlasti. Sa ovom pričom prepliće se i jedna erotska epizoda, pa se ukrštanjem dve priče dolazi do neočekivanog razrešenja drame u kojoj se krade, gine i ljubi.

Izvor: Laguna


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Kralj Milutin" Luke Mičete