U sali “Petefi” u Zrenjaninu danas u 18 časova udruženje “Roza” organizuje predstavljanje knjige “Prostitucija u Srbiji”. Reč je o istraživanju grupe “Štrajk” koje je sprovedeno pre dve godine u Novom Sadu.

Knjiga “Prostitucija u Srbiji” je urađena sa namerom da uputi u kompleksnost ovog problema, a o njegovoj složenosti govori i činjenica da čak ni u evropskom feminističkom pokretu ne postoji jedinstven stav o tome da li je prostitucija posao kao i svaki drugi ili predstavlja kršenje ženskih ljudskih prava.

Šta je to što svaki ozbiljan zakonodavac mora imati na umu ako rešava pitanje prostitucije? Zašto je Nemačka pre 10 godina nazvana “bordelom Evrope”? Zašto u nordijskim zemljama zakonodavac ne kažnjava žene u prostituciji već isključivo muškarce i makroe? – neka su od pitanja na koje knjiga “Prostitucija u Srbiji” daje odgovore.

Na promociji će govoriti Gordana Stojaković, istraživačica ženskog pokreta (Grupa S.T.R.I.K.E.), Jovanka Zlatković, urednica knjige “Prostitucija u Srbiji” (Grupa S.T.R.I.KE.) i Vesna Đorđević, moderatorka tribine (Udruženje Roza).

Zainteresovani posetioci imaće priliku da dobiju primerak knjige, navodi se u pozivu.

Izvor: RTV

Comments

comments

Related Posts