Sreda na štandu Lagune


Najpre će na štandu Lagune u Hali 1 od 13 sati, Branislav Janković potpisivati svoj novi roman „Peta žica“. Ovo je priča o ženi koja se ogrešila o Boga da bi pobedila đavola u sebi. U samo jednom trenu, život mirne violinistkinje pretvorio se u mahnito bekstvo pred zločinom koji je počinila. Ne želeći da se preda, ona odlazi jedinom čoveku koji je može sakriti. To je iguman Tadej, njena prva ljubav, koji joj pruža zaštitu u svom manastiru i pravi od nje lažnu iskušenicu. Ali njen greh prati je u stopu, i kada se iznenada desi ljubav, Teodora će se zapitati ko je to zapravo iskušava – Bog ili đavo.

Akademik Dragoslav Mihailović će se sa čitaocima družiti od 13.30. Laguna je do sada objavila tri kultna Mihailovićeva romana: „Kad su cvetale tikve“, „Petrijin venac“, „Čizmaši“.

„Književni vodič kroz Beograd“ Jove Anđića stekao je brojne čitaoce. Kroz priče o intimnim i stvaralačkim sudbinama dvadeset četiri pisca ispričana je istorija Beograda kao grada velikih književnika. Povezanost pisaca sa Beogradom i trajnost njihovog uticaja na identitet grada iskazana je koliko obimnom faktografijom i pripovedanjem o životu i radu pisaca toliko i pažljivim odabirom izvoda iz dela kojima se završava svako poglavlje: proznih odlomaka i stihova posvećenih Beogradu koji otkrivaju autentičnost doživljaja grada u kojem je autor ispunio svoju sudbinu. Jovo Anđić će svoju knjigu potpisivati od 15 sati.

Drama „Smrt za poneti“ Zorana S. Nikolića je knjiga koja ubedljivo potvrđuje da o ovoj večnoj i tako krupnoj temi nije sve rečeno. Autor će se družiti sa čitaocima u sredu u Hali 1 od 17 sati.

Od 18 sati Dejan Katalina će potpisivati svoj roman „Precrtani“, uzbudljivu priču o nesvakidašnjim likovima i njihovoj borbi da ih ne obriše gumica života. Radnja ove drame sa elementima trilera smeštena je u savremeni Beograd. Pratimo paralelno dvoje junaka – Blekija, koji je 90-ih bio čuveni voditelj emisije posvećene rokenrolu a sada je radnik u jednom od milion bezličnih beogradskih kafića, i tinejdžerku Tacu, koja se 90-ih rodila a sada je u svetu prostitucije. Veze sa mračnim beogradskim podzemljem ukrstiće njihove živote. Hoće li Taca izbeći sudbinu precrtanih? I da li će Bleki iskoristiti šansu da konačno uradi pravu stvar?

PROČITAJTE I OVO:  Beleške o životu na planeti Zemlji