“Romeo i Julija” u Srpskom narodnom pozorištu


U subotu 19. novembra u Srpskom narodnom pozorištu gostuje predstava Romeo i Julija Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, u režiji Nikole Zavišića.

Čuvena priča o Šekspirovim mladim junacima relativno je osavremenjena, a pri tom je zadržala uzvišeni duh kojim nas najpoznatiji renesansni pisac već 400 godina podseća koliko je ljubav snažna. Predstava „Romeo i Julija“, u režiji Nikole Zavišića, puna je zdravog optimizma, poigrava se žanrovima, sadrži elemente drame, emotivnu ravnotežu i dramaturški sklad. (Kristina Bojanić, dramaturg)

U predstavi igraju Milan Kolak (Romeo), Una Đelošević (Julija), Stefan Juanin, Dejan Karlečik, Ljubiša Milišić, Jelena Šneblić Živković, Dragan Đorđević, Vesna Varićak, Prvoslav Zakovski i Milan Kočalović.

Želja mi je bila da se pre svega obratimo mladoj publici i da Šekspira približimo senzibilitetu generacija rođenih u XXI veku. To, naravno, ne znači da će predstava biti nerazumljiva za sve druge ljubitelje pozorišta. Ipak, fokus je na mladima, jer se i tematski ova tragedija bavi njima i njihovim zanosom. Nismo išli u epohu, nego smo se potrudili da u okruženju savremenog kostima, mobilne scenografije, grotesknog oružja za zabavu (pištolji i puške koji prskaju vodu), u namerno munjevitom ritmu, brzoj montaži, prikažemo smisao ljubavnog zanosa sa jedne strane, i besmisao gluposti i mržnje sa druge. Takva forma odgovara sadržaju: u „Romeu i Juliji“ cela se priča odigra za svega nekoliko dana, ona prosto izgori od plamena strasti i burnih emocija. Mi smo želeli da napravimo upravo takvu predstavu – jedan emotivni požar koji nosi sve pred sobom. Sa posebnim iznenađenjem na kraju, što ćete imati prilike da vidite kada dođe vreme! (Nikola Zavišić, reditelj)

Predstava se izvodi na sceni “Pera Dobrinović” s početkom u 19.30.

Cena ulaznice je 600.00 dinara, a važi popust od 50% za studente, penzionere i organizovane posete.

PROČITAJTE I OVO:  "Luna - Mesečev osvit" - završnica remek-dela moderne fantastike