Promocija zbirke pesama “Muza”


U sredu, 28. septembra sa početkom u 19 časova, u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić” u Beogradu, održaće se promocija zbirke pesama Vladimira Perića Muza, u izdanju izdavačke kuće Presing. Program obuhvata predstavljanje knjige u prijatnoj atmosferi kluba UK Vuk, uz razgovor sa autorom knjige, autorkom ilustracija, čitanje stihova, kao i muzički program.

Zbirka pesama Muza je Perićeva druga knjiga, a prva poezije, i predstavlja zbir njegovog dosadašnjeg bavljenja poezijom. Knjigu je ilustrovala akademska slikarka Jovana Đorđević.

Vladimir Perić je rođen 28.09.1981. u Beogradu. Živi u Beogradu a radi u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici kao kustos etnolog. Piše poeziju i prozu. Objavljivan je u više književnih zbornika, štampanih i elektronskih medija, a nagrađivan je na brojnim književnim festivalima od kojih su najvažniji: Majski susreti u Beogradu, Kikindske pesničke staze, Castello di Duino u Trstu, Dani poezije u Zaječaru, Ratkovićeve večeri poezije u Bijelom Polju, Sija knjiga majke Angeline u Sečnju, Trifun Dimić u Novom Sadu, On the Road u Beogradu…

Autor je knjige Crni flor i pentaptih sopstva, u izdanju izdavačke kuće Ukronija.


PROČITAJTE I OVO:  Lik i delo: Dragan Velikić