Promocija knjige „Ništa nije smešno“


Promocija knjige satiričnih priča „Ništa nije smešno“ Bojana Ljubenovića biće održana u četvrtak 22. septembra u 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

Na promociji će pored autora govoriti i upravnik fondacije „Nušić“ Nebojša Nušić, praunuk našeg čuvenog pisca Branislava Nušića, zatim uvaženi satiričari Slobodan Simić i Aleksandar Čotrić, i urednica knjige Dubravka Dragović Šehović.

Autor bestselera „Da je bolje, ne bi valjalo“ i dobitnik nagrade „Radoje Domanović“, Bojan Ljubenović nam je u novoj knjizi „Ništa nije smešno“ ponudio svoju dijagnozu stanja srpskog savremenog društva.

Ne štedeći nikoga, duhovitiji, apsurdniji i oštriji nego ikad pre, pisac je, čini se, poštedeo samo svoje čitaoce, jer je zajedničku neveselu stvarnost još jednom maskirao plaštom zdravog i okrepljujućeg humora uz koji se gorke pilule svakodnevice lakše gutaju.

„Ova knjiga je neka vrsta mog književnog ’testamenta’, prilog za političku istoriju vremena u kome živimo“, rekao nam je Ljubenović. „Oni koji jednoga dana budu proučavali prvi kvartal 21. veka, uz ove priče lakše će shvatiti sa čim smo se suočavali kao društvo i kao pojedinci. Sigurno će se čudom čuditi šta smo napravili od sebe i od svoje zemlje, a verovatno im ništa neće biti smešno.“

Čitanje ovih priča podiže imunitet na loše stvari koje nas okružuju, te predstavlja svojevrstan kurs samoodbrane od obmana svih vrsta. Smejući se Ljubenovićevim junacima, čitalac se sve vreme smeje samom sebi da bi na kraju došao do otrežnjujućeg zaključka da ovde više ništa nije smešno. Ili možda ipak jeste?


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Tri cunamija ili Evropa je ranjena" Blagoja Grahovca