Priča o ljudskosti u najekstremnijim uslovima


Sto šesta tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak 1. decembra od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u. O knjizi „Severne vode“ Ijana Makgvajera razgovaraće se sa prevodiocem knjige Goranom Skrobonjom, i piscem i novinarom Stefanom Markovićem.

Sa divljim, nezaustavljivim zamahom i duhom crnjim od najcrnje noći, Makgvajer plete izvanrednu priču o ljudskosti u najekstremnijim uslovima.

Henri Draks je harpundžija na „Dobrovoljcu“, koji se zaputio iz Jorkšira u bogate vode arktičkog kruga. Na brodu je takođe, prvi put, Patrik Samner, nekadašnji vojni hirurg upropašćenog ugleda, bez novca i bez bolje prilike od toga da plovi kao brodski lekar na nasilnom, prljavom i zlehudom putovanju.

U Indiji, za vreme opsade Delhija, Samner je mislio da je iskusio samo dno. Nadao se privremenom predahu na „Dobrovoljcu“, ali sa Draksom u posadi ispostavlja se da je odmor nemoguć. Otkriće zločina u spremištu broda pokreće Samnera da nešto preduzme. I dok se odvija sukob između dva čoveka u ledenoj tami arktičke zime, postavlja se sudbonosno pitanje: ko će preživeti do proleća?

PROČITAJTE I OVO:  Naš vršnjak Dilan Dog u zoni sumraka
PROČITAJTE I OVO:  Ko je ANA MILOŠ? Da li je ovo NAJVEĆA PREVARA U SRPSKOJ KNJIŽEVNOSTI ili samo vešt reklamni trik?

Knjiga „Severne vode“ Ijana Makgvajera na popustu je 30% do 1. decembra u Laguninim klubovima čitalaca, Delfi knjižarama i na sajtu laguna.rs.