U ponedelјak, 3. februara 2020. godine sa početkom u 18 časova, u Konferencijskoj sali 1 hotela Hilton  biće organizovano predstavlјanje knjige Ovde nema mesta za male snove bivšeg izraelskog predsednika i dobitnika Nobelove nagrade za mir Šimona Peresa objavljenog u izdanju Službenog glasnika

O knjizi će govoriti:

  • Alona Fišer-Kam, ambasadorka Izraela u Srbiji
  • Nenad Popović, ministar bez portfelјa zadužen za inovacije i tehnološki razvoj
  • Čemi Peres, sin autora knjige i direktor Peres centra za mir i inovacije, čiji je osnivač Šimon Peres
  • Jelena Trivan, direktorka JP Službeni glasnik

Knjiga Šimona Peresa Ovde nema mesta za male snove autobiografijsko je delo jednog od tvoraca modernog Izraela. Kroz ovu avanturističku priču o stvaranju jedne države promiču najvažnija lica svetske politike u drugoj polovini 20. veka, ali i mnogo manje poznata lica, koja su u teškim vremenima prihvatila sopstveni izazov i vođstvo jednog čoveka – dovolјno hrabrog da se izbori za svoje snove.

Od prvih slika koje pamti – putovanje iz Polјske u Palestinu, kibuci u palestinskoj pustinji, promene na geopolitičkoj mapi, ratne epizode i pokušaji da se promeni politička paradigma svetske politike – Šimon Peres ispisuje stranice prepune mudrih odluka, hrabrih gestova, duhovitih zapažanja i gorkih svedočanstava. Optimista u vreme teških poraza, a iskren i otvoren u vreme najvećih iskušenja, on nalazi svoj put u svetu velikih izazova, i kao pobednik, i kao gubitnik govoreći: „Uspeh mi je gradio samouverenost. Neuspesi su mi ojačavali kičmu“.

Šimon Peres bio je na gotovo svim važnim funkcijama u Izraelu. Zbog vizije mira na Bliskom istoku i zalaganja za rešenje sukoba s Palestinscima, uživa duboko poštovanje u celom svetu.

Comments

comments

Related Posts