Novi srpski strip – “Lighstep Chronicles”


Novosadski studio Imagine Incredible koji se bavi strip produkcijom i izdavaštvom, lansirao je danas Kickstarter kampanju za svoj projekat po imenu “Lighstep Chronicles”.

“Lightstep chronicles” je naučno-fantastična svemirska opera nastala iz pera nagrađivanog domaćeg autora Miloša Slavkovića.

“U centru priče nalazi se mlada devojka koja se odriče svoje porodice i planete zarad slobode i mogućnosti da sama odlučuje o svojo sudbini, ali i sudbini čitavog univerzuma. Njena pobuna pokrenuće lančanu reakciju koja će uzdrmati čitavu galaksiju”, rekao je glavni urednik izdanja Mišo Živanov  za Netokraciju.

Projekat će kroz donacije na Kickstarteru u narednih mesec dana pokušati da prikupi sredstva za završetak priče koja se razvija kroz pet epizoda ove unikatne svemirske odiseje.

Ova priča nas upoznaje sa potpuno novim svetom, smeštenim u dalekoj budućnosti, hiljadama svetlosnih godina daleko od sveta koji nastanjujemo.

U ovom svetu sudbine ljudi su predodređeni genetskim poreklom, a surova klasna struktura uslovljena je vremenom, koje teče sporije za pripadnike vladajuće klase.

Zainteresovani backer-i i ljubitelji stripa moći će da podrže “Lighstep Chronicles” u narednih mesec dana, zaključno sa 12. aprilom. U ovom periodu, projekat će pokušati da prikupi sredstva potrebna za završetak priče koja se razvija kroz pet epizoda. Iz Imagine Incredible tima poručuju da su dve epizode već kompletirane, dok je cilj Kickstarter kampanje prikupljanje sredstava za preostale tri epizode i predstavljanje franšize globalnoj publici.

Živanov je otkrio i da “Lightstep Chronicles” predstavlja samo prvo poglavlje u epskoj priči o Lightstep svetovima, priči koja će moći da se prati ne samo kroz različite strip serijale, već i kroz druge medije, poput knjiga, video-igara, igračaka itd.

“Roman Uncommoner’s Gene autora Ivana Brankovića već je napisan i dostupan u okviru kampanje, dok se u saradnji sa etabliranom kompanijom Eipix Entertainment priprema i video-igra zasnovana na stripu. Pored romana Uncommoner’s Gene, donatorima će u okviru kampanje biti ponuđene i brojne druge atraktivne i ekskluzivne nagrade, poput luksuznih izdanja strip kolekcije, postera i drugih ilustracija koje se ne nalaze u samom stripu”.

PROČITAJTE I OVO:  "Družina Dardaneli" iz kafane spasava svet

Izvor: Mondo