Otkrijmo Mocartovo čarobno delo u srcu Novog Sada


Srpsko narodno pozorište će, nakon odličnog prošlogodišnjeg prijema koncertnog izvođenja scenske kantate Karla Orfa Karmina burana, ponovo biti na otvorenom, u srcu grada-kandidata za evropsku prestonicu mladih. Ambiciozan poduhvat Srpskog narodnog pozorišta Čarobna frula, poslednja Mocartova veličanstvena opera, kao koncert će se izvoditi 5. jula s početkom u 21 čas na Trgu slobode u Novom Sadu, u okviru 5. Regionalnog sajma omladinskog turizma „Youth fair“.

U godini Mocartovog jubileja (260 godina od rođenja i 225 godina od smrti kompozitora) prilika je da javnost čuje neke od najpoznatijih čarobnih arija i dueta, kojima će nas dotaći Kraljica noći (Darija Olajoš Čizmić), zaljubljeni princ Tamino i princeza Pamina (Saša Štulić i Danijela Jovanović). Nasmejaće nas i zabaviti veseli Papagena i Papageno (Laura Pavlović i Nebojša Babić), Sarastro (Igor Ksionžik), neodoljive Tri dame (Jelena Končar, Violeta Srećković i Marija Cvijić), Monostatos (Goran Krneta) i zanosni glasovi čarobnog Hora SNP-a. Svojom čarolijom neće nas zaobići ni Tri stražara (Marko Skendžić, Jovan Pejić, Predrag Šepelj) i svakako čarobne Tri vile (učenice Srednje Muzičke škole „Isidor Bajić“ iz Novog Sada). Glumica Sanja Mikitišin biće u ulozi naratora, koji će vas voditi kroz čarobni program SNP-a. Maestro Mikica Jevtić će svojim čarobnim štapićem oživeti magiju julske večeri.

Osetimo zajedno čaroliju Mocartove Čarobne frule!

Programom, koji se izvodi na srpskom jeziku i traje 40 minuta, zvanično počinje „Youth fair“, jedan od uzbudljivih letnjih događaja u Novom Sadu.


PROČITAJTE I OVO:  Saradnja Šabačkog pozorišta i Arhipelaga