„Novi stripski trenutak“


Udruženje „Svet stripa“ organizovalo je u Domu omladine program „Novi stripski trenutak“ na kome je predstavljen deseti broj časopisa Kiša pod nazivom „Priče o Dilanu Dogu“.

Organizatori su najavili i nekoliko događaja koji tek očekuju kragujevčane u 2018. godini kao i školu devete umetnosti koja se održava već četvrtu sezonu zaredom.

Svet stripa je i osnovan sa idejom da promoviše i popularizuje strip kroz obrazovanje i izdavaštvo.

Ovakvi skupovi povezuju autore sa kolekcionarima i ljubiteljima stripova i tako jačaju kapacitet organizacije koja promoviše značaj razvijanja svesti o ovoj vrsti vizuelne umetnosti.

Kragujevčane je dočekala velika berza stripova i najnoviji broj „Kiše“ uz objavu konkursa za strip Kragujevački pobednik.

Posetioci su čuli i najave za predstojeće događaje koji ih očekuju u ovoj godini u organizaciji Sveta stripa.

Zaintresovanima za školu devete umetnosti koja ulazi u četvrtu sezonu rada predstavljen je i nastavni plan za 2018. godinu.

„Novi stripski trenutak“ prvi put je održan pre šest godina a ovogodišnjim manifestacijama i organizovanjem škole stripa dokazuje da i pored najnovijih tehnologija još uvek ima veliku armiju ljubitelja i poštovaoca kako među starijima, tako i među mlađom populacijom.

Izvor: RTK


PROČITAJTE I OVO:  Henri Kavil je mislio da je suviše debeo za ulogu Supermena