Foto: Promo

Krenite na još jedno uzbudljivo putovanje sa Bilom Brajsonom


U izdanju Lagune stiže „Šetnja kroz šumu“, još jedna knjiga Bila Brajsona, čuvenog autora putopisa i jednog od najvoljenijih pisaca današnjice. Ovaj bestseler Njujork tajmsa će vas odvesti na uzbudljivo putovanje kroz prirodu, proživljavajući avanture i otkrivajući tajne koje samo priroda može da pruži.

Vrativši se u Ameriku nakon dvadeset godina provedenih u Velikoj Britaniji, Bil Brajson je odlučio da se ponovo upozna sa svojom rodnom zemljom hodajući Putem kroz Apalačke planine dugim 3400 kilometara, koji se proteže od Džordžije do Mejna. Ruta nudi zadivljujući pejzaž tihih šuma i svetlucavih jezera – a piscu pruža beskrajne mogućnosti da svedoči veličanstvenoj gluposti svojih bližnjih. Za početak, tu je neverovatno zapušteni Stiven Kac, prijatelj iz Ajove koji ga prati u šetnji. Ali „Šetnja kroz šumu“ je mnogo više od obične šetnje – Brajsonovo oštro oko je mudar svedok ovog lepog ali krhkog predela, i dok priča o njegovoj fascinantnoj istoriji, on upućuje dirljivu molbu za očuvanje poslednje velike američke divljine.

Nova putopisna poslastica, uz neodoljivi humor britanskog autora, podsetiće vas zašto ga toliko volimo. Knjigu „Šetnja kroz šumu“ preveo je Goran Skrobonja, a možete je pronaći od petka 29. septembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.


PROČITAJTE I OVO:  Pisci, knjige i autogrami - sajamska nedelja na štandu Lagune; u ponedeljak Milašinović, Jovanović, Živkov