Novo izdanje knjige priča “Vonder u Berlinu”


Novo izdanje knjige priča Vonder u Berlinu, jedne od najznačajnijih knjiga Mihajla Pantića, objavljeno je u Arhipelagu u ediciji Zlatno runo. U ovoj ediciji prethodno su objavljene Pantićeve pripovedačke knjige Hodanje po oblacima i Ako je to ljubav.

Knjiga Vonder u Berlinu donosi uzbudljive priče o urbanoj svakodnevici. U pričama iz ove knjige pojavljuju se figure Novog Beograda, koji će u kasnijim knjigama postati povlašćeni pripovedački prostor Mihajla Pantića, ali i figure iz sveta rok muzike, filma i košarke.

Pisane sa strašću istraživanja urbane osećajnosti i osvajanja novih prostora u kojima se prepliću grad koji polako dolazi do vlastite istorije, svakodnevne fascinacije i fascinacije koje vuku poreklo iz knjiga, filmova, muzike i sporta, priče iz knjige Vonder u Berlinu otkrivaju retko pripovedačko umeće da se prepoznatljivo gradsko iskustvo razume iznutra, iz samog jezgra saznanja sveta, i da se viđeno i doživljeno ispuni slutnjama nepoznatog, tajanstvenog i napetog.

Objavljena prvi put 1987. godine, knjiga Vonder u Berlinu je doživela odličan uspeh kod kritike i publike. Ovo je četvrto izdanje ove Pantićeve knjige priča.

Priče iz ove knjige prevedene su na više jezika i zastupljene u nekoliko antologija i panorama savremene srpske priče objavljenih u zemlji i inostranstvu.


PROČITAJTE I OVO:  Proslava Svetskog dana poezije