Homer Simpson kao seksualno frustrirani računovođa i druge književne zanimljivosti


Da li je Homer Simpson zaopravo seksualno frustirani računovođa, kako je Ernest Hemingvej postao ponosni vlasnik jednog pisoara, šta povezuje Stinga i Džejmsa Bonda…

bild_fertig12

* Američki pisac Natanijel Vest nazvao je jednog od junaka svog romana The Day of the Locust iz 1939. godine Homer Simpson. Ali izgleda da ovo nije razlog zbog kojeg je Met Gering Bartovog oca nazvao istim imenom (Geringov otac se zvao Homer), već je u pitanju obična slučajnost.

* Rej Bredberi, autor romana Farenhajt 451, potomak je jedne od veštica iz Salema. On je potomak Meri Perkins Bredberi koja je bila osuđena na vešala 1692. godine, ali je pre izvršenja presude nekako uspela da pobegne iz tamnice.

* Priča se kako je Ernest Hemingvej jednom prilikom odneo pisoar iz svog omiljenog bara tvrdeći da je toliko svog novca prosuo u njega da ga sada i poseduje.

* Sting je napisao reči pesme Every Breath You Take za istim stolom za kojim je Jan Fleming napisao romane o Džejmsu Bondu. Konkretno, to je bilo u Flemingovoj vili na Jamajci.

* Kao školarac Roald Dal je radio za jednu fabriku čokolade za koju je testirao ukuse njihovih proizvoda. Verovatno ga je ovo inspirisalo da kasnije napiše čuveni roman Čarli i fabrika čokolade.


PROČITAJTE I OVO:  Mario Vargas Ljosa u vezi sa bivšom ženom Hulija Iglesijasa