Druženje s piscima na štandu Lagune u ponedeljak


Drugog dana Sajma knjiga među najtraženijim naslovima bio je novi roman Paula Koelja „Špijunka“, ali su čitaoci pokazali i veliko interesovanje za dvotomnu biografiju „Petar Veliki“ iz pera dobitnika Pulicerove nagrade Roberta K. Mesija.

Sa čitaocima se na štandu Lagune u Hali 1 družio Lazar Džamić koji je potpisivao knjigu „Čaj od šljiva“, a saznali smo i da za sledeću godinu priprema drugi deo svojih zapažanja o Srbima, Englezima i fantaziji emigracije.

Zorica Kuburović je čitaocima potpisivala svoju novu knjigu „Ogledi o ljubavi i slobodi“, ali i „Gospodaricu Anu“ koja i posle šest godina od objavljivanja stiče nove poklonike.

Miomir Petrović se na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstavlja novim romanom „Kuća od soli“. Reč je o uzbudljivoj drami koja govori o tragičnoj usamljenosti pojedinca u izuzetnim istorijskim okolnostima, a koja, po reakcijama čitalaca zaista nudi uživanje u sjajnoj književnosti. „Sajam je retka prilika da prozni pisac, koji po prirodi posla tokom pisanja putuje sam, najzad vidi svog čitaoca uživo. Posebno me raduju čitaoci koji pored nove knjige donose na potpisivanje primerke mojih prethodnih romana. To je znak da je reč o pravim fanovima“, rekao je Petrović.

Aktuelni dobitnik Andrićeve nagrade za knjigu priča „Tajna crvenog zamka“, Vule Žurić sa čitaocima je na štandu Lagune podelio utiske o Sajmu knjiga: „Kao što kaže slogan Sajma, ovih osam dana su prava prilika da svi uzmemo knjige u ruke ali i da neku od tih knjiga i pročitamo.“


PROČITAJTE I OVO:  Nagrada Meša Selimović: Objavljene selektorske nominacije