Stiže “Batwoman” serija


Najavljena je televizijska adaptacija stripa Batwoman. Serija u kojoj će se pojaviti deklarisana gej superheroina biće povezana sa ostalim CW serijama u kojima su junaci takođe DC superheroji kao što su serije Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow i Black Lightning.

Glavna junakinja ove serije je opisana kao „žena naoružana osećajem sa socijalnu pravdu i talentom za izražavanje svojih misli“.

Kate Kane je autovana lezbijka koja dolazi u Gotham u trenutku kada se grad suočava sa krizom u borbi protiv kriminala. „Ali nemojte je još uvek zvati herojem“, stoji u sinopsisu serije. „U gradu kome je očajnički potreban mesija Kate se prvo mora uhvatiti u koštac sa sopstvenim demonima pre nego što postane simbol nade Gothama.“

Batwoman se prvi put pojavila pedesetih godina prošlog veka kako bi svojim ljubavnim interesima prema Batmanu stala na put pričama o njegovoj homoseksualnosti, ali je na kraju postala najistaknutiji deklarisani gej junak DC stripova u njegovoj istoriji. Batwoman je 2006. godine dobila sopstveni strip serijal u kome je predstavljena kao lezbijka jevrejskog porekla u vezi sa inspektorkom Renee Montoya.

Izdavač je ovaj potez opisao kao želju da njihovi stripovi budu odraz aktualnog društva i stripske publike. Ovo nije smetalo urednicima da u jednom trenutku pritisak prema kreatorima stripa postane tako snažan da oni na kraju napuste rad na ovom stripu. Kap koja je prelila čašu bilo je trenutak kada je uredništvo zabranilo da u stripu bude prikazano venčanje između Kate Kane i Renee Montoye.

Ako serija zaista bude snimljena Batwoman će postati prva javno deklarisana LGBT superheroina koja je imala glavnu ulogu u nekoj seriji. Batwoman bi prvi put trebalo da se pojavi u, sada već redovnom, decembarskom ukrštanju serija Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow i Supergirl.

Izvor: Guardian

PROČITAJTE I OVO:  Imperijalni jurišnici su se više plašili Evoksa nego Pobunjenika