Premijera predstave “Čas anatomije”


Autorski projekat Andraša Urbana, rađen po motivima dela Danila Kiša, biće premijerno izveden u utorak 28. februara na sceni „Pera Dobrinović“ u 19.30.

Reditelj Urban je još u ranijim intervjuima najavio da će se u svom Času anatomije prvo obračunati sa sobom, a onda onda i sa društvom u kome živi. Kako kaže jedan od naših najboljih pozorišni reditelja, neće izostati ni Kišove rečenice iz drugih Kišovih dela ali i Časa anatomije, Kišove odbrane, jer na tu priču Urban gleda kao na priču o stvaraocu, piscu, i odnosu na društvenu stvarnost.

Autorski tim projekta čine Suzana Vuković, dramaturg i saradnik reditelja, Irena Popović, kompozitor, Željko Piškorić, scenograf, Marina Sremac, kostimograf, Andreja Kulešević, scenski pokret, a igraju: Radoje Čupić, Jugoslav Krajnov, Marija Medenica, Sanja Ristić Krajnov, Igor Pavlović, Višnja Obradović, Nenad Pećinar, Draginja Voganjac, Alisa Lacko, Milica Grujičić.

Reprizna izvođenja su već 1. marta, kao i naredna 11, 16. i 24. marta i vlada veliko interesovanje publike za ovu predstavu.


PROČITAJTE I OVO:  Premijera predstave “Da li da ostanem ili da odem?”