Book Buvljak u četvrtak u CK13


Infoteka CK13 obeležava dve godine svog reotvaranja i zato organizuju Book Buvljak, u četvrtak, 16. juna u CK13.

Kao “rođendanske“ poklone prihvataju isključivo knjige.

Infoteka je otvoren prostor za čitanje, pozajmljivanje knjiga, učenje, diskusije, razmenu ideja. U našoj aktivističkoj biblioteci možete pronaći veliki broj knjiga i časopisa koji se teže nalaze u drugim bibliotekama, a koji se bave raznim temama: antifašizam, feminizam, anarhizam, umetnost, obrazovanje, LGBT, istorija, nacionalizam, religija, mediji, filozofija, omladina, zaštita životne sredine, društveni pokreti, borbe radnika za prava, sociologija, književnost i još mnogo toga. Literaturu možete čitati u Infoteci, ali i iznajmiti i čitati kod kuće (učlanjenje se ne naplaćuje).

Odmah pored Infoteke nalazi se naša mala Besplatna radnja, mesto gde je novac bezvredan! Besplatna radnja se ne zasniva na profitu već na poklanjanju, razmeni i deljenju. Predstavlja alternativni ekonomski princip koji se bazira na solidarnosti, samoodrživa je i dostupna svima.

Infoteka i Besplatna radnja funkcionišu na volonterskom principu samoorganizovanja i otvorene su za svakoga ko želi da se priključi i doprinese njihovom radu i aktivnostima, poput predstavljanja knjiga i časopisa, organizovanja tribina, otvorenih diskusija i kreativnih radionica.

Autor: 021.rs


PROČITAJTE I OVO:  Margaret Atvud počasni član američke Akademije umetnosti