Vini Pu je junak niskobudžetnog horor filma koji je već zaradio milion dolara


„Winne-the-Pooh: Blood and Honey“ je krvava filmska adaptacija čuvenog dečjeg klasika koja je zaludela ceo svet.

Novi horor film Winne-the-Pooh: Blood and Honey koji prati ubilačke podvige Vinija Pua i Praslina u Šumi od sto jutara je za samo nedelju dana prikazivanja u Meksiku zaradio milion dolara. Ovo je dobar znak za niskobudžetni film čija je svetska premijera zakazana za 15. februar 2023. godine.

Winne-the-Pooh: Blood and Honey je krvava adaptacija čuvenog književnog serijala priča nastalog dvadesetih godina minulog veka.

Dafne Miln je svom sinu Kristoferu Robinu pred spavanje pričala priče o avanturama plišanog medvedića.  Kasnije je njen suprug Alan Aleksander Miln te priče zapisao, doradio i objavio.  U pričama Vini Pu je žuti medvedić koji živi u Šumi od sto jutara. Obučen je u crvenu majicu koja mu je suviše kratka. Najdraža hrana mu je med. Najbolji prijatelj mu je prase Praslin, a tu su još i Tigar, magarac Lar, kengurica Кenga i njen mali sin Ru kao i Zec.

Priče o simpatičnom žutom medvediću zabavljale su decu stotinu godina. A onda su istekla autorska prava na ovog junaka i Vini Pu je postao deo nasleđa celokupnog čovečanstva.

Ovu priliku nije želeo da propusti režiser Ris Frejk-Voterfild koji počeo da snima horor film čija je premisa uzburkala javnost. Njegov film prati Vinija i Praslina koji, nakon što ih Kristofer Robin odbaci i ode na koledž, počinju svoj krvavi pir.

Film je snimljen sa malim budžetom, ali se čini da se investicija isplatila. Frejk-Voterfild već radi na njegovom nastavku. Film je prvobitno trebalo da izađe samo na striming servisima, ali je prašina koju je ovaj film podigao na društvenim mrežama naterala distributere da film prikažu i na velikom platnu. Iako je bilo planirano da film u američkim bioskopima bude prikazan samo jednog dana, zbog velikog uspeha u Meksiku, kao i popularnost koju je stekao na društvenim mrežama, film će imati bioskopski život u Velikoj Britaniji, Japanu, Španiji, Australiji i na Novom Zelandu.

Pogledajte trejler filma: