Vini Pu dobija novog drugara


Povodom obeležavanja devedeset godina od objavljivanja knjige Alana Aleksandera Milna Meda Vini zvani Pu Stoletna šuma će dobiti novog stanovnika.

stream_imgNovi junak, Pingvin, nastao je na osnovu fotografije na kojoj se nalaze Miln, njegov sin Kristofer Robin i lutka pingvina.

Knjigu Zima: U kojoj je Pingvin došao u Šumu napisao je Brajan Sibli. Knjiga je zamišljena kao prva od četiri knjige koje će biti motivisane godišnjim dobima.

Brajan Sibil je na ideju o novom junaku došao kada je video fotografiju na kojoj se nalazi lutka pingvina.

„Kao osobi koja je odrastala uz Vinija Pua i koja je u detinjstvu sanjala da poseti Stoletnu šumu pisanje ove knjige bilo je veoma uzbudljivo“, rekao je Sibli.

57e000c6180000c70631585b„Pomisao da Vini Pu može da se u engleskoj šumi susretne sa Pingvinom nije mi delovala ništa čudnije od njegovih susreta sa Tigrom ili Kengurom“, dodao je Sibil.

Knjiga će biti objavljena u oktobru.

meda2016-09Meda Vini zvani Pu je knjiga koju je Alan Aleksander Miln napisao za svog sina Kristofera Robina, a likovi koje čitalac sreće u knjizi su igračke iz dečije sobe njegovog sina. Posmatrajući svoje dete u igri i kako oživljava svoje igračke dajući im ličnost, Alan je došao na ideju da od njih stvori junake u kojima će uživati deca širom sveta.

Po završetku Drugog svetskog rata, Miln prodaje Voltu Dizniju prava na Pua, nakon čega je urađena ekranizacija ove priče. Tada je debeli meda postao poznat.


PROČITAJTE I OVO:  Šta čitati do punoletstva preporučuje Filip David