Dž.K.Rouling: Evo zašto Darslijevi mrze Harija Potera


Autorka serijala o Hariju Poteru Dž.K.Rouling je konačno rasvetlila zašto glavnog lika njenih knjiga mrze njegovi staratelji, tetka Petunija i teča Vernon.

Pisanjem na svom sajtu Hari Poter Fan Pottermore, Roulingova je otkrila pozadinu ove priče i upotpunila objašnjenja iz knjige.

Petunija je pozvala svoju sestru Lili (Harijevu majku) i njenog dečka Džejmsa Potera, da upoznaju njenog verenika Vernona Darslija. Na pitanje Vernona šta vozi, Džejms je počeo da mu opisuje svoju metlu za kvidič.Vernon je zatim počeo da komentariše kako čarobnjaci moraju da žive od naknade za nezaposlene, a Džejms mu je objasnio kako on u Gringotsu ima veliko bogatstvo koje su mu ostavili roditelji. U tom trenutku Vernon se iznervirao jer je mislio da mu se Džejms podsmeva i ljutito je sa Petuniom napustio restoran, objašnjava britanska književnica.

Ovo objašnjava zašto Vernon ima odbojnost prema Harijevom ocu, a zbog sličnosti Harija sa Džejmsom verovatno gaji animozitet prema svom sestriću. Mržnju Harijeve tetke Petunije prema njemu Roulingova povezuje sa velikom ljubomorom koju ona gaji prema svojoj sestri, Harijevoj majci.

Krajem prošle godine Roulingova je završila scenario za prvi film o prošlosti Hogvortsa, zasnovan na ‘’Hogvortsovom udžbeniku fantastičnih zveri i gde da ih nađem’’.

Prvi deo triologije filmova u kome se radnja odvija 70 godina pre rođenja Harija Potera, biće objavljen 18. novembra 2016.

Hari Poter franšiza ostaje najuspešnija u istoriji sa zaradom od 7,7 milijardi dolara.

Izvor: b92


PROČITAJTE I OVO:  Isidora Bjelica preporučuje šta bi trebalo pročitati pre kraja srednje škole