“U(s)meće življenja” o mentalitetu podneblja u kome živimo


U četvrtak, 01. marta 2018. sa početkom u 20 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21) biće odigrana predstava U(s)meće življenja.

U pitanju je autorski projekat iza kojeg stoje glumci Miloš Đorđević, Milena Đorđević, Jova Maksić i Tatjana Kecman.

O predstavi: Autentična, emotivna i iskrena komedija o mentalitetu podneblja u kome živimo. U scenama se kroz elemente komedije apsurda prikazuju situacije koje karakteriše ili jak impuls srdžbe ili oduševljenja.

Protagonisti su dva bračna para koji dele zajedničko dvorište, tačnije zajedničku deponiju.

U večitom ratu zbog smeća u dvorištu, slepi od nezadovoljstva, nervoze, besa i umora i jedni i drugi su spremni da izginu kako bi dokazali da nisu dužni čistiti, jer „ovi preko puta“ prljaju više!

Inspirisani pobudama moralne i duhovne vrste, nadraženi pričama o čojstvu i junaštvu potuku se za čas posla. Potom odu ucrkvu, gde se mole sa toliko poniznosti, nade i vere onоm odozgo za pomoć, da se sve nekako počisti samo od sebe, tako da bi i nebo proplakalo. Postaju najveći i najodaniji saveznici kada se pojavi strani neprijatelj. Posle brutalnih pogubljenja neprijatelja sledi nezapamćeno slavlje. Kada nema nikakvih spoljnih opasnosti, oni opet zarate na krv i nož.

Dan okončaju uništeni svađama, osećanjem neuspeha i izopštenosti!

Kao što kaže Boske: „Sam , surov, ljut, jak, sam protiv svih, protiv celog svijeta, protiv jebenog sistema. Znaš li ti , Bože, da si ti, ja, one, mi svi sami sa svojim malim srcem na vjetrometini strahota. Boriš se svaki dan , i opet iznova, i iznova. Kući vratiš istrošen, ponižen, slomljen i onda shvatiš da si preživio samo još jedan dan u ovoj džungli, bez trunke samilosti. Ovo nigde na svijetu nema!“

Puna cena karte:700 din (popust za grupne posete 30%, za đake i penzionere 50%).

PROČITAJTE I OVO:  Otkrijmo Mocartovo čarobno delo u srcu Novog Sada

Karte možete naručiti na tel 064/ 615 90 03.