Uskoro nastavak knjige “Zovi me svojim imenom”


Književnik Andre Asiman najavio je da će napisati nastavak, sada kultne, knjige Zovi me svojim imenom. Ova knjiga stekla je planetarnu popularnost tek kada je na osnovu nje snimljen istoimeni film koji je osvojio i jednog Oskara.

U pitanju je senzualna drama o romansi između sedamnaestogodišnjeg Elija i nešto starijeg studenta Olivera koji se doseljava kod Elija kao gost njegovih roditelja.

Priča počinje kada Elijev otac, arheolog, poziva američkog diplomca Olivera da živi s njegovom porodicom tokom leta 1983. kako bi mu pomogao oko profesorskog posla. U početku je Elio veoma oprezan prema gostu, pa iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vreme s Oliverom, on ga često ismeva između ostalog i zbog njegovog američkog akcenta.

Njihovi verbalni sukobi ubrzo poprimaju erotsku notu, pa dok idu zajedno na plivanje ili u duge šetnje, njihov fizički i emotivni odnos postaje sve intimniji…

Andre Asiman je napisao na svom profilu na Tviteru kako će čitaoci uskoro moći da saznaju kako su se njihovi životi dalje odvijali.

Srpska publika je ovaj film imala prilike da vidi u okviru Festa gde je bio prikazan pod čudnovatim naslovom
Zabranjena ljubav, dok je izdavačka kuća Štrik objavila srpski prevod ove knjige.


PROČITAJTE I OVO:  Milija Belić i Izazov modernosti u Francuskom institutu