„Ubiti pticu rugalicu“ postaje grafička novela


Ubiti pticu  rugalicu, klasično delo američke spisateljice Harper Li koje je od objavljivanja 1960. godine prodato u više od četrdeset miliona primeraka, biće adaptirano za strip.

Ilustrator će biti Fred Fordham poznat po tome što je ilustrovao scenaristički stripski prvenac Filipa Pulmana The Adventures of John Blake: Mystery of the Ghost Ship.

„Velika je odgovornost pronaći određen stil za adaptiranje priče koja mnogim ljudima tako mnogo znači“, rekao je Fordham. „Takođe je i velika čast i zadovoljstvo.“

„Pripremne ilustracije koje sam video kod Freda su predivne i u potpunosti odgovaraju prvobitnoj priči“, rekao je budući izdavač ovog stripa Jason Arthur.

Ovo je samo jedan od projekata koji se baziraju na čuvenoj knjizi i koji su pokrenuti nakon smrti Harper Li u februaru 2016. godine. Njen rodni grad Monrovil planira izgradnju niza turističkih atrakcija koji su vezani za knjigu. Iza ovih projekata stoji grupa lokalnih privrednika na čelu sa advokaticom pokojne autorke Tonjom Carter. Oni planiraju da u zgradi sudnice u kojoj je otac Harper Li koji je i poslužio kao model za stvaranje Atikusa Finča imao kancelariju naprave muzej. Takođe je u planu izgradnja replike tri kuće koje se pominju u romanu.

Strip bi trebalo da izađe iz štampe u novembru naredne godine.

Izvor: The Guardian


PROČITAJTE I OVO:  Svečano otvaranje Nova Festivala posvećenog savremenom strip stvaralaštvu