U knjizi za decu objavili lascivne šale za odrasle


Knjiga za decu “Šale za male”, u izdanju Izdavačke agencije “Riznica” iz Sopota, zabrinula je roditelje širom Srbije. Ova zbirka viceva, namenjenih mališanima, sadrži lascivne šale koje, prema mišljenju roditelja, nikako nisu za decu.

Zabrinuta mama koja je kupila “dečiju knjigu” sa namerom da njeno dete kroz nju nauči da čita latinicu, postavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama.

sale_za_male

Komentari na sadržaj knjige napisane za najmlađe su većinom negativni. Pojedini misle da “za male” nije baš najbolja definicija, a neki se pitaju da to nije možda “male” na engleskom (muškarac).

“Ja sam morala tu “Knjigu viceva za decu ” da sakrijem. Ćerka me pitala: “Šta znači ovo ili ono”?! Kad sam počela da čitam, umalo me kap nije strefila”, kaže jedna od komentatorki ispod fotografije jednog od spornih viceva.

Knjigu je izdala Izdavačka agencija “Riznica”, sa kojom je redakcija “24 sata” pokušala da stupi u kontakt, ali bezuspešno. Izdavač Aleksandra Bucalović ni posle nekoliko pokušaja nije odgovorila na pozive.

Izdavanje neprimerenih sadržaja u knjigama za decu predstavlja ozbiljno kršenje zakona, ali za sada se niko od nadležnih nije oglasio povodom ovog skandala.


Izvor: Radio021


PROČITAJTE I OVO:  Da li žene imaju urođenu sklonost ka trilerima?