Stevo Grabovac i Srđan Srdić u Kulturnom centru Grad


U četvrtak, 29. juna u 19 časova, učesnici poslednjeg izdanja Booking Balkan književnog dvougla u prolećnoj sezoni u Kulturnom centru Grad biće pisci Stevo Grabovac i Srđan Srdić.

Srđan Srdić (Kikinda, 1977), autor je četiri romana (Mrtvo polje, Satori, Srebrna magla pada, Ljubavna pesma), dve knjige priča (Espirando, Sagorevanja) i knjige eseja (Zapisi iz čitanja). Dobitnik je književnih priznanja „Laza Lazarević“, „Biljana Jovanović“, „Edo Budiša“, kao i stipendije iz Fonda „Borislav Pekić“. Osnivač je i suvlasnik izdavačke kuće Partizanska knjiga. Srdićeve knjige prevedene su na nekoliko evropskih jezika.

Stevo Grabovac (Slavonski Brod, 1978), osnovnu i srednju školu završio u Bosanskom Brodu. Studirao je na Tehnološkom Fakultetu u Banja Luci. Objavio je knjige “Stanica nepostojećih vozova” (2007, Bosanski Brod), “Mulat albino komarac” (2019, Imprimatur, Banja Luka), “Ljubav, samoća, tišina” (2021, Ramajana, Biblioner), zajedno sa Miroslavom Gojkovićem i Goranom Vukojevićem i “Poslije zabave” (2023, Imprimatur, Banja Luka). Bio je u najužem izboru za NIN – ovu nagradu s romanom “Mulat albino komarac”. Živi i radi u Banja Luci.

Booking Balkan program bavi se predstavljanjem autora i autorki Balkana i njihovim povezivanjem u međusobnoj interakciji i popularizaciji regionalne književnosti i prevodilaštva. Podržan je od strane Evropske mreže za književnost i knjige TRADUKI (Berlin)

Cena ulaznice biće 250 dinara.