558623 c.tiff

Snima se serija “Točak vremena”


Dugo očekivana serija bazirana na serijalu knjiga Točak vremena uskoro bi mogla da se nađe na malim ekranima.

Točak vremena je serijal knjiga epske fantastike, bestseler koji je napisao američki pisac Robert Džordan. Poznat je po izuzetno složenoj i širokoj radnji, detaljima u opisu ovog izmišljenog sveta, pa čak i po izmišljenom jeziku (koji je pisac stvorio za potrebe svog romana), zatim po složenosti odnosa i postupaka likova. U seriji knjiga o Točku vremena, za sada je objavljeno 14 knjiga.

Jedna od najvećih moći u svetu Točka vremena je upravo Točak vremena. Njega je na početku vremena stvorio Tvorac. Točak vremena svojim okretanjem pokreće sav život. On ima sedam paoka: svaki paok je jedno doba. Doba dolaze i prolaze i ponovo se vraćaju. Jedno od najpoznatijih doba je Doba legendi. Točak pokreće Jedna moć iz Istinskog izvora, pokretačka snaga univerzuma koji je stvorio Tvorac. Ljudi koji mogu da dodirnu i upotrebljavaju ovu moć nazivaju se Aes Sedai. Tvorac je zatvorio svoju antitezu Mračni, u prvim momentima stvaranja, odsekavši ga od uticaja na Točak vremena. On je zatvoren u Šajol Gulu, i postoji opasnost da se oslobodi. Ako se oslobodi, slomiće Točak vremena i preoblikovati svet po svojim idejama.

Seriju će snimati Sony Pictures Television zajedno sa kućama Red Eagle Entertainment i Radar Pictures. Izvršni producent i scenarista će biti Rafe Judkins poznat po radovima na serijama Agents of SHIELD, Hemlock Grove i Chuck.

Izvor: Variety


PROČITAJTE I OVO:  Pisac koji je predvideo otkriće atomske bombe