Foto: Promo

Sa radom je počela nova izdavačka kuća – Kapija books


Kapija books je malo porodično izdavaštvo sa fokusom na klasike književnosti za decu i mlade. U planu su naslovi uz koje su odrastale generacije i uz koje će odrastati i sve one koje dolaze. Neki od naslova koji su u pripremi imaće svoju premijeru na srpskom jeziku, pa će tako naša čitalačka publika imati priliku da prvi put pročita neke priče u kojima je ranije uživala samo na engleskom jeziku. U okviru ove male radionice, koju trenutno čini samo troje ljudi, naslovi se biraju temeljno i sa puno ljubavi, a posebna pažnja obraća se na kvalitet izdanja koja dolaze u šivenom tvrdom povezu.

Prvo izdanje Kapija books izdavaštva je već u prodaji, a radi se o romanu Bambi: život u šumi, po kome je Dizni snimio čuveni film koji je postao kultni klasik i dirnuo srca brojnih generacija. Ovaj roman najpoznatije je delo austrijskog pisca Feliksa Saltena i predstavlja realističan, iako antropomorfizovan, prikaz jelena od njegovog rođenja do njegovog konačnog preobražaja u princa šume, koji se svim silama bori da preživi protiv svog glavnog neprijatelja, čoveka lovca. Bliska paralela između toga da lane postane jelen i da dete postane odrasla osoba daje ovoj knjizi moralni prizvuk.

PROČITAJTE I OVO:  Termin „knjiški moljac” ima neočekivano poreklo

Osnivač Kapija books izdavaštva je Danijel Jovanović, autor popularnog serijala za mlade Severna kapija i romana Zaire koji trenutno postiže zapažen uspeh u žanru domaće fantastike.

PROČITAJTE I OVO:  Problem sa PROBLEM TRI TELA

Roman Bambi: život u šumi možete poručiti na instagram stranici kapijabooks_publishing ili putem imejla kapijabooks@gmail.com

Knjiga je takođe dostupna i u Makart store knjižari, kao i na sajtu.