HP6-VFX-00225 (L-r) JIM BROADBENT as Professor Horace Slughorn, ROBBIE COLTRANE as Rubeus Hagrid and DANIEL RADCLIFFE as Harry Potter in Warner Bros. PicturesÕ fantasy adventure ÒHarry Potter and the Half-Blood Prince."

Roulingova otkrila srceparajuću istinu o Hagridu


Na svom Tviter profilu, Dž. K. Rouling je otkrila jednu ne tako lepu vest o Rubeusu Hagridu.

Naime, na pitanje jednog ljubitelja serijala o Hariju Poteru, koji bi oblik patronusa imao Hagrid, uzevši u obzir njegov neobičan ukus kada su kućni ljubimci u pitanju, Roulingova je odgovorila: “Hagrid ne može da proizvede patronusa. To je veoma komplikovana čarolija.”

U knjigama, ali i filmovima, patronus je jedan od najjačih vidova zaštite koju čarobnjaci koriste u odbrani od Dementora, mračnih bića koji se hrane ljudskom pozitivnom energijom i srećom.

To je jedna od najkomlikovanijih čini, a da bi je uspešno izveli veštica ili čarobnjak moraju da se prisete najsrećnijeg trenutka u svom životu. Čin zatim proizvodi magičnog zaštitnika u obliku životinje prema kojoj čarobnjak ili veštica gaje određene afinitete.

Roulingov odgovor možda samo ukazuje na činjenicu da je ova čarolija jednostavno previše teška za Hagrida koji je kao tinejdžer izbačen sa Hogvortsa.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  DA LI JE OVO NAJLEPŠA KNJIŽARA NA SVETU? Bila je inspiracija za Hogvorts, čarobnu školu iz serijala o Hariju Poteru