Roman Angele Marsons i pred srpskom publikom


Izdavačka kuća Stela upravo je objavila roman Nemi vrisak britanske autorke Angele Marsons. Romani ove bivše radnice obezbeđenja tržnog centra prodati su u više od tri miliona primeraka i prevedeni na dvadeset i osam jezika.

O knjizi: Ljudi moraju da preuzmu odgovornost za svoje postupke.

Pet figura okuplja se oko plitkog groba. Svi kopaju na smenu. Za rupu veličine odraslog čoveka trebalo bi više vremena. Oduzet je jedan nevin život, ali sklopljen je pakt. Njihove tajne biće zakopane, a oni povezani krvlju… 

Mnogo godina kasnije, direktorku jedne škole nalaze brutalno zadavljenu. To je prvo u nizu jezivih ubistava koja potresaju Crnu zemlju. Ali sa otkrićem ljudskih ostataka u nekadašnjem domu za nezbrinutu decu, na površinu izlaze i uznemirujuće tajne. Inspektorka Kim Stoun brzo shvata da je osoba za kojom traga poremećeni ubica koji za sobom ostavlja leševe već decenijama. Dok broj žrtava raste, Kim mora da zaustavi ubicu pre nego što ponovo napadne. Ali da bi uhvatila ubicu, može li Kim da se suoči sa demonima iz sopstvene prošlosti pre nego što bude kasno?