Razgovor o romanu „Proleće se na put sprema“


U četvrtak, 14. decembra sa početkom u 19 časova u Klubu Magistrala (Dom kulture Studentski grad) biće organizovan razgovor o romanu Proleće se na put sprema Bojana Krivokapića.

Intrigantan, obećavajući romaneskni debi o odrastanju u disfunkcionalnoj porodici i u disfunkcionalnoj zemlјi.

Teofil Pančić

 Ovaj album, koji obuhvata nekoliko generacija Gregorovih predaka i rođaka, ne sačinjava ona Tolstojeva porodica koja je nesrećna na svoj način. Ne. Porodica koja nam je prikazana u ovom romanu nesrećna je na, tako tipično, balkanski način.

Milan Aranđelović

Bojan Krivokapić (1985) diplomirao je Komparativnu književnost u Novom Sadu. Objavio je knjigu kratke proze Trči Lilit, zapinju demoni i zbirku gemischt-poezije Žoharov let. Nagrade za prozu: UlaznicaĐura ĐukanovEdo Budiša; za poeziju Mak Dizdar. Urednik nekoliko zbornika, objavlјivao u časopisima Jugoslavije: Lapis HistriaeZarezOdjekSveskeIdiotNovi Ka/OsArsBosanska vila… Tekstovi su mu prevedeni na italijanski, nemački, albanski i engleski jezik. Bavio se antropološkim teatrom. Živeo u Sarajevu. Uređivao književni program i vodio radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13. Živi u Novom Sadu.


PROČITAJTE I OVO:  Anatomija srpske tajne službe u poslednjih trideset godina